advanduren

zaterdag 10 september 2022

 De meeste vogels zijn al vertrokken naar Afrika en is het nu wat rustiger, maar soms kom je wel wat tegen. Vooral veel Tapuiten en Paapjes. En nu is het wachten op de wintervogels. Maar ook heeft de vogelgriep toegeslagen zoals 'n Lepelaar niet deze op de foto, Kuifeend en nog andere vogels en ook 'n geraamte die we niet wisten welk vogel het was.

Veel kijkplezier.

Kloik op de foto voor 'n beter en groter beeld.

Lepelaar

Lepelaar

Rietzanger

Haas

Paapje

Paapje

Pimpelmees

Pimpelmees

Grote Zilverreiger

Kievit

Tapuit

Tapuit

Roodborsttapuit  (juv.)

Torenvalk

Roodboersttapuit (juv.)

Roodborsttapuit (juv.)

Grote Zilverreiger

Huiszwaluwen

Huiszwaluwen

Buizert

Icarusblauwtje

Purperreiger

Purperreiger

Paapje

Roodborst

En bedankt voor 'n reactie op deze blog.

2 opmerkingen:

  1. Dag Loes,
    In het gebied waar ik veel kom is het betrekkelijk rustig met vogels. De trek, en wellicht de vogelgriep, zal de verklaring wel zijn. Watervogels, zoals meerkoeten, krakeenden, kuifeenden en futen waren er wel in normale hoeveelheden. Jij heb fraaie platen van tapuiten, kievit en lepelaar kunnen maken. Een purperreiger en een paapje zien is wel een luxe.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Loes,
    Mooie blog met veel variatie! Wat heb je weer veel piekfijn kunnen fotograferen. Vooral de tapuit, paap en roodborsttapuit, met name de juveniele zijn prachtig! Die purperreiger is gaaf, altijd mooi er een te zien, toch?. Het roodborstje doet me gelijk echt denken aan de naderende herfst en winter....
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen