advanduren

vrijdag 25 juni 2021

De Kluut

Naar de Kluten geweest met jongen van 1-2-3 dagen oud, nadat ik ze ook fotografeer observeer ik ze ook naar hun gedrag en ze volgen netjes hun ouders en ze weten niet beter maar er lopen daar ook honden los en zijn de kuikens niet veilig en zijn de ouders in paniek dat ze naar de parkeerplaats richting autoweg lopen. Ik heb dat aan 'n goede kennis doorgegeven dus zijn er borden geplaatst  wegens broedgebied honden aan de lijn en wat denk je ze hebben dat eraf gescheurd en lopen de honden nog steeds vrij rond het water in en dan ga je 'n discussie aan met die mensen. Maar het is hond en anders telt niet ze hebben geen respect voor vogels. 1 kuiken heeft het niet gered die heb ik nog hartmassage toegediend en leefde weer op maar helaas heeft hij het niet gered heb hem wel begraven, kreeg wel tranen in mijn ogen het zijn zulke mooie vogels die de mens met honden niet respecteert. Er waren 15 honden van 'n uitlaatservice die niet mogen komen en dan nog mensen met honden uit de buurt. Er is wel handhaving van Staatsbosbeheer, 


Veel kijkplezier met 'n droevig einde.
Klik op de foto voor 'n beter en groter beeld.


Filmpje van ;n juveniele Kluut.



Kluut



Wat is makkelijker om dat eraf te halen,

Ouder met kuiken en hij moet nog groeien tot hij zo groot is.

Kluut (juv)

Kluut zwemmend naar de kant.

Kluitjes aan het foerageren.

Kluut (juv)

Kluut (juv)

Lepelaar (Juv)
Niet veilig daar met al die kluten.

Hier wordt de Lepelaar verjaagd door 'n Kluut.

Kluut.

Kopportret van de Kluut.

Kluut.

Kluut

Kluut

Kluut (juv) er is genoeg voedsel te vinden.

Kluut (iuv)

Kluut (juv) hebbes 'n lekker hapje.

Kluut (juv)

Kluut (juv) weer 'n hapje.

Kluut (juv) deze heeft het niet gered.

Kluut (juv) toch maar proberen.

Kluut (juv) nee toch maar terug en de ouder maar roepen en hij riep terug.

Kluut Iuv) hij piepte zachtjes terug maar helaas.

Kluut (juv) na de hartmassage piepte hij nog kort en dat was zijn einde met tranen over mijn wangen.


Bedankt voor 'n reactie op mijn blog.


6 opmerkingen:

  1. Hallo Loes,
    Wat een naar verhaal. Het is toch niet normaal dat er van die aso hondenbezitters zijn die de waarschuwingsborden slopen en overal maar maling aan hebben vanwege zo'n klote hond. En je ziet wat het resultaat is, maar ja er is nergens handhaving, dus het is dweilen met een open kraan.
    Je foto's van de Kluutkuikens zijn zo leuk, maar die laatste, ooh ooh, en dat allemaal door zo'n klootzak!
    Groet Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Loes,
    echt helemaal geweldig deze leuke kleine kluutjes. Heel mooi op de foto kunnen zetten en ook het filmpje is prachtig om te zien. De volwassen kluten heb je ook heel fraai weergegeven. Grappig zo'n jonge lepelaar.
    Heel goed dat je het hebt aangegeven maar wat vreselijk a-sociaal om dan het er weer af te scheuren!!! Ik zou het ook nog eens onder de aandacht brengen van staats bosbeheer.
    Jij hebt je best gedaan maar er zijn nog steeds heel veel mensen die denken dat de wereld alleen van hen is :-(
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Loes,

    Prachtige foto's van deze kluten, ook vliegend en ook het filmpje is erg leuk. Maar minder leuk is het asociale gedrag van veel hondenbezitters, ze houden werkelijk nergens rekening mee en in het geval van zo'n waarschuwingsbord kun je niet meer zeggen dat het onwetendheid is. Maar het is overal hetzelfde liedje, ik woon tegenover een vogelrijk bosgebied met prima wandelpaden. Bij elke ingang staat een bord dat honden aan de lijn moeten blijven, maar ze lopen werkelijk allemaal los rond, ook van de paden af. Zaten er voorheen tientallen reeën, ik heb er al jaren geen een meer gezien. Maar als er niet gehandhaafd wordt krijg je dit. Zelfs Staatsbosbeheer bij jou in de buurt doet er dus blijkbaar niets aan. Honden gaan bij veel mensen blijkbaar voor alles, ik erger me er kapot aan.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldige serie zeg Loes, prachtig mooi gefotografeerd. Scherp, kleurrijk en fris. Die kleine kluutjes zijn zo schattig, echt spijtig van het dode kuiken. Tja en dan heb je van die asso's die aan alles en iedereen hun voeten vagen en zich gedragen als een olifant in een porseleinwinkel. Zulke mensen lopen overal rond, ook hier hoor. Ik kan mij daar zo kwaad om maken om dat soort respectloze mensen, die moeten ze de toegang tot natuurgebieden ontzeggen! Goed dat er nog mensen zijn die wel waardering hebben voor de natuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Loes,
    Kluten zijn prachtige vogels, zoals je hier ook laat zien. Je treft het dat je ook jongen goed hebben kunnen bekijken en fotograferen. Over het gedrag van mensen is al veel geschreven, of ze een hond hebben of niet. Velen menen dat ze overal hun gang mogen gaan zonder ergens rekening mee te houden. Dat er van tijd tot tijd slachtoffers vallen is helaas onvermijdelijk. Het weerspiegelt helaas een deel van onze huidige maatschappij.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. prachtige foto's van de kluten en kleine kluutjes. Maar wat triest hoe hondenbezitters zijn, gewoon het bord negeren en de honden los laten lopen op een plek met de kwetsbare kleine vogels, Asociaal, ik heb er geen andere woorden voor. Jij hebt nog geprobeerd de kleine te redden, helaas. Misschien moeten ze het gebied volgend jaar helemaal afsluiten, voor iedereen, kunnen de honden er ook niet meer komen
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen