advanduren

zaterdag 19 november 2022

 Ben 2x weggeweest en er was niet veel te zien, de zon verdween maar het werd wat later op de dag wat grauwer. De Smienten en de Kolganzen zijn ook weer terug, tot dat de jagers 9 stuks ze weer afschieten maar dat gebeurden wel bij de Hazen vorige week en wat hadden die kerels 'n lol. Hopelijk heb ik volgende keer meer geluk met vogels.

Veel kijkplezier.

Klik op de foto voor 'n groter en beter beeld


Paddenstoel

Roodborst

Rietgors (vrouw)

Heggenmus

Blauwe reiger met 'n flinke vis.

Blauwe reiger met 'n rat

Smient (man)  wintergast

Smient (vrouw)

Kolgans  (wintergast)

 Visarend  (zomergast)

Visarend

Visarend

Smient (man en vrouw)

Grote Zilverreiger

En er werd weer gejaagd op Hazen en 'n lol dat ze hebben telde 9 jagers.


En bedankt voor 'n reactie op deze blog.


4 opmerkingen:

 1. Hoi Loes,
  Mooie foto's!!
  Prachtig die kleurrijke smienten zo in dat groene gras. Ook die kolganzen staan er mooi op. En wat een grappige foto van die reiger met die 'heerlijk' versnapering in zijn bek.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke fotoserie, Loes.
  Vooral de smienten de grote zilverreiger en de blauwe met prooi, Super. De allermooiste is natuurlijk de visarend! Maar je rietgorsje is ook heel geslaagd. En tja, jagers.....
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes,
  De wintergasten zoals de smienten druppelen langzaam maar zeker binnen. Zaagbekken bijvoorbeeld zijn er ook al weer. Blauwe reigers doen nog steeds wat ze altijd doen: prooien vangen. Je hebt er deze keer wel bijzondere platen van. En jagers? Ze horen in Nederland bij het najaar, hoe je er ook over denkt.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Loes,

  Mooie serie zeg, wat een prooien heeft die blauwe reiger te pakken, die modderige vis lijkt me een zeelt. Prachtige opnames van de smienten en een hele mooie plaat van die biddende visarend. Ja jagers, wat moet je daar nou nog van zeggen, snap niet dat die gasten daar een genoegen in scheppen, het is absoluut niet meer van deze tijd en het heeft met wildbeheer totaal niets te maken. Hier in het bos tegenover mijn huis zijn inmiddels alle reeën afgeschoten, ik hen er al jaren geen meer gezien terwijl ik er voor die tijd tijdens een wandeling altijd wel enkele zag. Waardeloos.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen