donderdag 3 september 2015

Apeldoorn

Van de week ben ik met Frank 2 dagen op bezoek geweest bij Kees in Apeldoorn, s' avonds zijn we op de trein gestapt en om 18.47 kwamen we aan, waar Kees ons op stond te wachten, daarna zijn we nog op zoek gegaan naar vogels maar helaas niks tegen gekomen wel 'n Ree die in het veld stond, daarna zijn we naar huis gegaan en op tijd gaan slapen om s' morgens vroeg op pad te gaan naar de hut van Han Bouwmeester, (hut 3) daar aangekomen en alles klaar gezet en wachten wat eraan komt .
Maar er kwamen vogels die ik ook op mijn balkon zie, uitgezonderd de Kuifmees en Glanskop.
Vinken, GBS en Roodborst kom ik ook in de polder tegen, de Kool en Pimpelmezen en de Roodborst kom ik ook op mijn balkon tegen, we hebben veel meer verwacht dus zijn we om 13.00 uur vertrokken en zijn we ergens anders heen gegaan waar het meteen raak was, 3 ijsvogels gezien en de adrenaline steeg ons weer naar ons hoofd.
 Maar die staat in mijn volgende blog.
                                                                     
                                                                       Veel kijkplezier
Naar de hut van Han Bouwmeester

De hut

Muis (onbekend)

Grote bonte specht

Grote bonte specht

Grote bonte specht

Grote bonte specht

Merel

Merel

Pimpelmees

Pimpelmees

Koolmees

Koolmees

Koolmees

Koolmees

Vink (man)

Vink (man)

Vink (vrouw
 
Tjiftjaf


Vink (man)
 

Tjiftjaf

Glanskop

Roodborst

Kuifmees

Kuifmees

Kuifmees

Kuifmees


En bedankt voor de eventuele reactie op mijn blog.

3 opmerkingen:

 1. Hey Loes,

  Balen dat jullie bezoek aan deze hut zo'n flop was. M'n eerste keer in deze hut was ook een flop....weinig soorten en regenachtig. Daarom zou ik ook niet méér zo snel naar deze hut willen. Sowieso ben ik niet een voorstander van fotohutten.

  Ben wel erg benieuwd naar je gemaakte IJsvogel opnames.

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Loes,
  zo te zien zat je in hut 4 klopt dat?
  Wij zijn daar ook een keer geweest en ik hoopte op de eekhoorn. helaas niet gezien. Toch heb je erge mooie foto's hoor want je badderende vink en ook de weerspiegelingen zijn heel fraai. Ook de kuifmees staat er geweldig mooi op. Eigenlijk allemaal wel maar ik begrijp het ook dat je graag wat anders had willen zijn dan deze algemene soorten. Toch heb ik genoten van je mooie blog.

  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat de hut zo tegenviel, je komt daar waarschijnlijk voor appelvink en kruisbek en dan ben je niet blij met spechten en mezen, hoewel ik zelf wel blij zou zijn als ik de kuifmees zo kon fotograferen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen