maandag 25 januari 2016

Hoek van Holland

Met Rob 'n dag naar Hoek van Holland geweest voor de Bonte Kraai, onderweg kwamen we ook nog 'n Buizerd tegen op 'n paaltje dus heeft Rob zijn wagen op de rijksweg langs de kant gezet waar we 'n aantal foto's hebben gemaakt en de Buizerd trok zich nergens van aan toen er 'n fietser en 'n hardloper voorbij kwam bleef hij rustig zitten.

                                          Veel kijkplezier, voor 'n beter resultaat klik op de foto.


Buizerd

Buizerd

Buizerd

Buizerd

Buizerd, effen rekken en strekken.

Buizerd

Buizerd

Buizerd

Buizerd

 Toen zijn we verder gegaan richting Hoek van Holland eenmaal daar aangekomen zijn we op zoek gegaan naar de Bonte Kraai en gelukkig was hij daar nog aanwezig, hij werkte in het begin niet mee zat eerst ver weg en het vergde veel geduld dat hij op de goede plek lande, daar zijn we rustig naar toegelopen en konden we ook 'n aantal foto's maken.
Bonte Kraai

Bonte Kraai

Bonte Kraai

Bonte Kraai

Bonte Kraai

Bonte Kraai

Bonte Kraai
Bonte Kraai
 
Daarna zijn we naar de pier gelopen waar we 'n aantal Steenlopertjes actief waren, ook 'n paar Paarse Strandlopers waren aanwezig maar die lagen te slapen.
Paarse Strandloper

Paarse Strandlopers

Steenloper

Steenloper in vlucht

Steenlopertjes

Steenloper

Toen zagen we ineens 'n Roodkeelduiker op het water die ijverig zijn veren aan het poetsen was en dan let je 'n paar seconde niet op zien we hem ineens voorbij vliegen waar ik nog net 'n opname kon maken.
Roodkeelduiker

Roodkeelduiker

Roodkeelduiker

Roodkeelduiker

Toen hoorde ik ineens 'n Drieteenstrandloper voorbij vliegen dus snel naar het strand gelopen waar ik net 'n paar foto's kon maken, en weg was tie omdat 'n vrouw met 'n hond het leuk vond 'n bal te gooien richting vogel terwijl ze zag dat ik daar foto's stond te maken grrrrrrr.
Drieteenstrandloper
 
Drieteenstrandloper

 
                                               En bedankt voor de reacties op mijn blog.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Loes,
  werkelijk prachtige platen van zowel de mooie Buizerd als de Bonte kraai. Zijn verenpak komt schitterend uit zo in de zon. Werkelijk hele fraaie foto's. Ook je roodkeelduiker is een hele mooie serie geworden. Top hoor!

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Loes mooie serie weer, ik had daar van de week ook de Bonte kraai op de plaat gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes,
  Mooie platen van de buizerd. Ik denk dat ze nog mooier overkomen als de bovenrand van het bord horizontaal op de foto staat. De bonte kraai staat er prachtig op. Vooral de foto's 14 en 15. De roodkeelduiker is een prachtige waarneming. Je hebt hem ook in de vlucht nog goed "gevangen". Het verraste mij hoe je over het drienteentje schreef. Komen die daar niet zoveel voor? Bij het strand en de pier van IJmuiden zie je ze vaak, ook in grote aantallen.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Loes die bonte kraai is ook een hele mooie vogel en verder
  toch een hele serie geworden.
  Groet,...Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Loes, mooie serie. Vooral de vluchtfoto van de Roodkeelduiker is heel bijzonder. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Loes,

  Prachtig licht had je bij de Bonte Kraai. De Buizerd bleef voor jullie ook lang genoeg zitten. Fraaie platen kunnen maken.

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie serie, om te beginnen al die buizerd, zo mooi in het licht. Dan de bonte kraai, hoe meer in omlaag scroll in je blog , hoe mooier de foto's. De strandvogeltjes op de pier blijven leuk. Ik wil binnenkort ook weer eens een van de pieren bezoeken, maar dan moet het echt een dag zijn met rustig weer en niet zoveel wind als we nu steeds hebben.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen