zondag 1 mei 2016

Vockstaert en omgeving

Eindelijk is het mooi weer maar wel koud om 6 uur s' morgens.
De foto's zijn van eind april en 1 mei.
Ook ik heb de Nikon P 900,  zoals Ben van den Broek mijn stadsgenoot af en toe kom ik hem tegen  in de Vockestaert en goede resultaten zag, en ik kan zeggen hij beval mij zeer goed, natuurlijk heb ik nog mijn Nikon digitaal waar ik nog de meeste foto's heb gemaakt. Zaterdag naar de Ackerdijkseplassen geweest daar was 'n Steltkluut verder naar Delfgauw gefietst voor de Kluten, helaas was het die dag bewolkt met af en toe 'n zonnetje. En de rest heb ik in mijn omgeving gemaakt, de volgende blog laat ik meer zien van de P 900.

                                                                 Veel kijkplezier

Huismus, ma voert haar jong, vanaf mijn balkon gemaakt

Lepelaar

Sprinkhaanzanger, hij bleef maar in het riet zingen, hoop de volgende keer dat hij vrij zit.

Sprinkhaanzanger

Putters

Groenling

Knobbelzwaan

Beflijster

Beflister

Grote Bonte specht

Grote Bonte specht

Staartmees

Staartmees

Roodborst

Merel met 'n lekker hapje.

Merel met 'n lekker hapje.

Fuut met 'n ?

Kluten

Kluut

Kluut

Steltkluut

Steltkluut

Steltkluut

Koekoek

Koekoek, mijn dag kon niet meer stuk.

Koekoek

Koekoek

Koekoek, hij was iets te zwaar voor het takje om zijn evenwicht te houden.

Koekoek


En bedankt voor de reacties op deze blog.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Loes,
  wat gaaf dat je de sprinkhaanzanger zag en op foto 4 is ie werkelijk super aan het zingen :-)Putter, groenling en zwaan staan er hele mooi en ik zie dat je zelfs een beflijster hebt kunnen fotograferen. Weet je dat ik die nog nooit in het echt heb gezien! Foto 11 van de bonte specht is echt supermooi. Staarmees, roodborst en merels met hapjes en dan ook nog een steltkluut. Dat is ook al zo'n mooie vogel die altijd net te ver weg zit. En wat gaaf die Koekoek!! Kan me voorstellen dat jou dag niet meer stuk kon. Prachtige en mooie gevarieerde serie.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n P900 biedt toch wel geweldige mogelijkheden, zoals ik ook al bij Ben heb gezien. Je hebt niet alleen véél soorten gezien, maar ook bijzondere. Steltkluut, beflijster, sprinkhaanrietzanger, je ziet ze maar zelden op een blog. Het is een prachtige serie met fraaie platen van een koekoek tot besluit.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Loes, wat een mooie diversiteit aan vogels laatje hier weer zien. Wat dat betreft wonen we in een schitterende omgeving al moet je de vogelaars kwaliteiten wel bezitten om het allemaal waar te nemen en een goede fotograaf om het te fotograferen. Voor beide ben je geslaagd. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen