zondag 4 januari 2015

Holierhoekse Polder de Broekpolder de ruigte en de Vockestaert.

De ochtend begon droog toen ik op weg was begon het te regenen, dus schuilen onder 'n boom tot het droog word, tussendoor hoorden we 'n Boomkruiper dus gauw 'n paar foto's gemaakt daarna naar de Broekpolder gefietst waar we niet ver kwamen kwam er weer 'n hoosbui dus weer schuilen onder 'n afdakje tot het droog werd daarna weer verder gefietst op naar de Klapekster waar we 'n paar uur hebben gewacht voordat hij wat dichterbij zat ook wat Staartmezen kwamen voorbij, en zowaar kwam het zonnetje door.
Op de terugweg zijn we nog naar de Krooneenden geweest en dat geeft 'n mooi sfeerplaatje met de ondergaande zon dus plat op de buik voor 'n laag standpunt, ook kwam er nog 'n Waterral tevoorschijn dus was het weer 'n geslaagde dag.

                                                           Veel kijkplezier
Boomkruiper

Boomkruiper

Klapekster

Klapekster

Klapekster


Staartmees

                        In de Broekpolder lopen 'n groot aantal Schotse Hooglanders
Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

Schotse Hooglander

Krooneend (man)

Krooneend (man)

Krooneend  (Vrouwtje)

Duikende Krooneend

Krooneenden

Krooneend (man)

Krooneend (man)


Krooneend (man)

Waterral

En bedankt voor de eventuele reacties

3 opmerkingen:

 1. Geweldig deze varia van vogels. De boomkruiper is sowieso al een mooie vogel en je moet al mazzel hebben wil je hem zien. De klapekster heb ik zelf nog nooit gezien en die staat al een tijd op mijn wensenlijstje. De portretjes van de Schotse Hooglander vind ik echt super maar ook de krooneenden staaner fantastsich mooi op. Helder , scherp en heel mooi van kleur. In de vergroting zijn ze nog veel mooier om te zien.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie serie, en leuke foto's ook van de Klapekster ! Waterral ook prachtig. Groet, Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. rachtige blog. vooral de krooneenden heb je er heel mooi op, het warme licht, je lage standpunt en dan ook nog redelijk dichtbij, super. De klapekster is ook een topwaarneming en je hebt hem goed op de foto. Ik heb hem in de AWD 1 keer gezien, maar de foto was niet zo goed, te grote afstand,dus ik hoop hem daar nog eens tegen te komen.
  Ook de boomkruiper en staartmezen heb je mooi te pakken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen