zondag 30 december 2018

Omgeving de Vockestaert begin November. en IJsvogel in Dec.

In de Vockestaert kom je af en toe voor verrassingen te staan, dus fiets ik als het weer meewerkt mijn rondje en daar komen we 'n Buidelmees 'n paartje Roodborsttapuiten en Rietgorzen tegen en daar hebben we veel  foto's van gemaakt.
Ook waren ze de sloten rietvrij aan het maken dus veel Blauwe reigers en Ooievaars, dus was het die dag erg genieten. En als laatste 'n IJsvogel.

                                                                 Veel kijkplezier.
                                                  Klik op de foto voor 'n scherper beeld.

Steenuil.

Ooievaar, het was druk bij de sloot.
Blauwe reiger, kwamen met vele aanvliegen om 'n graantje mee te pikken.
Blauwe reiger

Rietgors  (vrouwtje)

Roodborsttapuit (vrouwtje)

Roodborsttapuit (Man)

Roodborsttapuit (man)

Roodborsttapuit (man)

Rietgors, (vrouwtje)

Buidelmees heeft 'n klein wormpje uit de sigaar  te pakken.

Buidelmees.

Buidelmees.

Buidelmees.

Buidelmees.

Buidelmees

IJsvogel,
Na 'n paar pogingen was hij eindelijk aanwezig.

IJsvogel

                                                En bedankt voor de reactie op deze blog.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Loes,
  De buidelmees is voor mij het meest bijzonder, omdat ik die nog nooit gezien heb. Maar een steenuil fotograferen is ook een bijzonder moment. De hele reeks mag er zijn, mooie kleuren, mooie soorten.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo loes,
  Dat zijn weer hele fraaie foto's van je zoals altijd natuurlijk.
  Steenuil, Roodborsttapuit, Buidelmees, IJsvogel, dat zijn toch soorten die je niet zomaar even op de foto zet. Geweldig dat je deze soorten bij ons in de buurt kan tegenkomen.
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Loes,
  wat weer ontzettend gaaf zeg! Je openingsfoto met de kleine steenuil is echt superleuk maar je buidelmees is wel jaloersmakend hoor. Als ik google op dit gebied dan kom ik alleen maar uit bij een boerderij hihi...... en Agrarische Natuurvereniging. Leek me leuk om die kant ook eens op te gaan maar ik zal al deze diertjes en vogeltjes die jij laat zien niet weten te vinden. Daarom geniet ik nog meer van je foto's. Ik heb weer enorm genoten.
  Ook wens ik je een gezellige jaarwisseling en al het goede voor 2019. Dat we maar weer van veel mooie foto's van jou hand mogen genieten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Loes
  ik blijf mij verbazen over jouw vogelfoto's, je kan ze altijd zo dichtbij fotograferen, en dan ook nog bijzondere soorten als een buidelmees , ijsvogel of steenuil. Ook die roodborsttapuiten staan er prachtig op.
  Heb in 2018 weer genoten van jouw foto's

  alle goeds voor 2019 en dat we ook dan weer van jouw mooie foto's kunnen genieten
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Loes,

  Wat een super serie!!! Wat betreft de buidelmees ben je echt een geluksvogeltje, geweldig ;) En de ijsvogel super dichtbij... fantastisch...

  Heb je al een paar keer beste wensen gewenst, maar via deze weg doe ik het nog keer en mag 2019 een geweldig vogeljaar worden.

  groet,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Loes,
  Prachtig die reigers en Ooievaar. Maar je begint ook al lekker met die steenuil, pffft. ...En oh, oh, die Buidelmezen, wat een geluk om die te zien en wat heb je mooi geplaat. Ook je Roodborsttapuiten en de rietgorsjes, wat mooi! En tot slot nog ff knallen met de ijsvogel daar word je toch heel blij van. Wat een heerlijke Post.
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen