advanduren

zondag 16 april 2023

De lente is begonnen hoewel je er niks van merkt met het weer, wel onder de vogels die zijn al volop aan het zingen en daar wordt je vrolijk van, kan er dan zo van genieten van al het gezang. 

Veel kijkplezier

Klik op de foto voor 'n beter en groter beeld.


Bruine Kiekendief.
Zijn ook weer aanwezig.

Lepelaar

Lepelaar

Grutto (vrouw)

Grutto (vrouw)
Er kwam 'n mannetje aangevlogen dus gingen gelijk de vleugels open.

Grutto.

Grutto

Grutto

Grutto

Kauw met nestmateriaal.

Rietzanger (man)

Winterkoning

Blauwborst (man)
Daar wordt je vrolijk van hun gezang.

Blauwborst (man)

Blauwborst (man)

Blauwborst (man)

Blauwborst (man)
Aan het foerageren.

Blauwborst (man)

Veel kijkplezier op deze blog.

4 opmerkingen:

  1. Hoi Loes,
    Dat je er van geniet is hier wel te zien. Schitterende foto's. Heerlijk die Grutto's
    en mooi de lepelaar Prachtig de vrijzittende rietzanger en wat is die winterkoning leuk! De serie van de blauwborst, wow. Toppertjes.
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Loes,
    Gaaf hoor de Grutto, je hoort haar gewoon het "Wutto Wutto'' roepen als je die foto's ziet. En de Blauwborst heb je er goed opgekregen. Het is nu genieten van de baltsvlucht en de zang.
    Mooie voorjaarsblog!
    Groet Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Loes,
    De rietvogels laten zich steeds meer zien. Jij hebt het wel getroffen met de blauwborst waar je mooie platen van hebt kunnen maken. Lepelaars heb ik voornamelijk in Haarlemmerliede gezien. Helaas zijn de nesten wat ver tussen de bomen, dus voor mooie platen moet ik elders zijn. Het is wel weer lekker om veel variatie in de natuur te zien. Maar tot nu toe slechts één grutto, veel te weinig.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Loes,

    Zo, jij hebt de lente al aardig in beeld kunnen brengen, ik word altijd weer blij als ik dan de eerste grutto weer hoor en zie. Wij waren afgelopen week op Texel en de eerste prachtige gelegenheid die zich aandiende was een vliegende bruine kiekendief vlakbij boven het riet. Helaas te laat net toen ik afdrukte was hij weg. Je blauwborsten zijn prachtig, nr. 15 is een echte voltreffer, schitterend. Blauwborsten fotograferen valt hier in der regio niet meer mee, er zitten er genoeg maar vrijwel alle gebieden zijn tegenwoordig vanaf 15 maart afgesloten. In de Mariapeel, ook altijd een goede plek, heeft vorig jaar een enorme brand gewoed, ben er intussen enkele keren geweest, maar geen blauwborst meer gezien. Prachtige serie zet je hier neer.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen