advanduren

zaterdag 4 december 2021

 Het weer viel half Nov. ook niet mee ga je met zon weg en even later is het weer bewolkt, maar zag wel 'n paar Sijzen. Maar ook nog wel leuke andere soorten gezien. Zoals de Houtsnip die bij mijn buurvrouw tegen het raam was gevlogen en ze mij belde ze wist niet wat het was maar hij was wel in shock,  heb hem voorzichtig hartmassage gegeven daarna kwam hij wat bij, heb dan 'n kennis gebeld die hem op kwam halen daar heeft hij voorzichtig in 'n bos de doos open gedaan en vloog hij eruit maar lande in 'n sloot daar heeft hij hem eruit gevist en de dierenambulance gebeld daar is hij opgehaald. Ook de Roodborsttapuit, Groene Specht en de Steenuil kwam ik tegen.

Veel kijkplezier

Klik op de foto voor 'n beter en groter beeld

Filmpje van de Houtsnip.

Houtsnip

Houtsnip

Blauwe reiger staat te zonnen.

Kolganzen in vlucht

Groenling

Tafeleend

Tafeleend

Tafeleend

Groene Specht

Groene Specht

Groene Specht

Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

Roodborsttapuit

Sijs

Sijs

Ooievaar

Steenuil

Steenuil

Steenuil

Steenuil

Steenuil

En bedankt voor 'n reactie op deze blog.

8 opmerkingen:

  1. Hoi Loes,
    Dat is wel een hele belevenis met die houtsnip. Ik hoop dat ze hem in de opvang kunnen laten aansterken. Heel leuk dat je al sijsjes zag. Ook de roodborsttapuiten staan er heel mooi op! Maar de mooiste waarneming vind ik toch wel de steenuil! Wat kon je die ok mooi op de foto zetten, klasse!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Loes,
    Wat een verhaal van die houtsnip. Je hebt ervoor gedaan wat je kon.
    Mooie foto's laat je ook weer zien.
    Prachtig die groene specht en wat een mooie foto's van die roodborsttapuit. Foto 12 is echt heel mooi.

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Loes,
    Heel bijzonder om zo een Houtsnip heel dichtbij te zien.
    Wat een schitterende soort. Hopelijk knapt deze snel op in de opvang.
    Je hebt verder best leuke soorten voor de lens gehad.
    Maar kijk de Steenuil toch weer eens, wauw! Lekker aan het zonnen.
    Geweldig om dat vast te kunnen leggen.
    Groet Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Loes,
    Je had zo een geweldige kans om een houtsnip van dichtbij te zien. Nu maar hopen dat het het redt. Je mag dik tevreden zijn met wat je gezien hebt. Vooral de groene specht en steenuil zijn toch soorten die je niet zo vaak ziet en op de plaat krijgt.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat gaaf die steenuil, die zie ik alleen maar in een fotohut (en dat is alweer heel lang geleden). Heb je nog gehoord hoe het met de houtsnip is afgelopen. Je kon hem nu wel goed van dichtbij bekijken. Gaaf ook die groene specht, mooie foto's.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Loes,

    Wat sneu van die houtsnip zeg, zul je altijd zien, is al een niet zo algemeen voorkomende soort en dan gebeurt dit. Hopelijk heeft de dierenopvang hem nog kunnen redden. Leuk dat je een filmpje van maakte. Verder laat je hier nog een aantal mooie soorten zien zoals de groene specht en een prachtig steenuiltje in mooi licht.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Unas fotos extraordinarias, me ha gustado mucho tu blog. Tienes un nuevo seguidor desde el norte de España. Saludos desde http://faunacompacta.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nohhhhh........ ik zie natuurlijk gelijk groen bij eht zien van dat mooie steenuiltje en die groen specht hihi.... Zo mooi om te zien en schitterende foto's! Zielig van de houtsnip. Je hebt hem volgens mij wel gered maar misschien moest hij nog meer aansterken gezien het feit dat ie zo weer het water invloog. Jij hebt in ieder geval meer dan je best gedaan.
    Prachtige serie weer Loes.

    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen